Haus Kaltschmieden / Bernardo Bader Architects

first_imgArchitects: Bernardo Bader Architekten Area Area of this architecture project ArchDaily 2014 Year:  “COPY” Haus Kaltschmieden / Bernardo Bader ArchitectsSave this projectSaveHaus Kaltschmieden / Bernardo Bader Architects Save this picture!© Adolf Bereuter+ 14 Share Houses Haus Kaltschmieden / Bernardo Bader Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/571660/haus-kaltschmieden-bernardo-bader-architects Clipboard “COPY” Photographs CopyHouses, Renovation•Bregenz District, Austria 2014 Projects Austria Year:  photographs:  Adolf BereuterPhotographs:  Adolf Bereuter, Courtesy of Bernardo Bader ArchitectsProject Management:Thomas Getzner, Joachim AmbrosigConstruction:Mischbauweise; Stahlbetonkern in Sichtbeton; HolzelementbauweiseCost Per M2:1800 €City:Bregenz DistrictCountry:AustriaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adolf BereuterRecommended ProductsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. The desire for poetic normalityThe longish, seemingly composed building with a classic ridged roof already anticipates a farming building. It is no surprise in such an area where agriculture defines the landscape. Sheds and barns are widely scattered. The few, but precisely placed and well-proportioned openings in extraordinary formats are only noticed on a second glance. The reluctance has its reason: the inherited lot has been family-owned since generations. This circum- stance defines a design that focusses on the appropriateness rather than the maximization of the possibilities as a main aim.Save this picture!© Adolf BereuterThe old farming house in Doren Kaltschmieden has been disrupted through several insensitive alterations throughout the years and has suffered a lot through this. The very bad building fabric – in the foundations as well as in the timber construction contributed to this. This is how the new building goes into dialog with the present topography and the village structure. A soul mate body even? Nevertheless the main aim of the design was a building to interweave the soul of the old house with the place.Save this picture!Floor PlanThe exact placement of the building, even if it seems unspectacular, is supposed to reactivate a traditional buil- ding form- without falling into the abyss of a superficial folk like architecture. One could have done a lot wrong if one would have followed the typology of a standard settler house. It seemed important that the place would be refilled by a similar big and compact capacity and to avail oneself with the functional virtues of the Bregen- zerwald house.Save this picture!© Adolf BereuterThe fewer elements a building calls for, the graver becomes the decision for the ones that are inevitable. This is how many functional rooms like living, garage, attic and terrace melt into a compact volume under a homoge- nous board skin with only one large-sized opening into each of the cardinal directions.
Concrete in form of a big table on the inside of the house, serves as a heat repository medium and supports in its centre functions like a big wood-burning fireplace oven.Save this picture!SectionThe complete concept tries to accommodate all the users’ contentment in its simple volume, who live very indi- vidualistic mainly with collected and predominantly self-made things. The universal context between nature, region, material, craftsmanship and collectors passion define the architecture of the house.Save this picture!© Adolf BereuterProject gallerySee allShow lessThe 9 Most Controversial Buildings of All TimeArticlesPinterest Round Up of Our Favorite Nap Time RetreatsArticles Share CopyAbout this officeBernardo Bader ArchitektenOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBregenz DistrictHousesRefurbishmentRenovationAustriaPublished on November 28, 2014Cite: “Haus Kaltschmieden / Bernardo Bader Architects” 28 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  285 m² Area:  285 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/571660/haus-kaltschmieden-bernardo-bader-architects Clipboardlast_img read more